2009-02-18

Bilder från Österrike

Nu kommer äntligen lite bilder från vår resa till den lilla byn Stumm i Zillertaldalen i Österrike. Vi bodde på ett litet familjeägt hotell där vi serverades underbar frukost och till kvällen middag med underbart salladsbord, soppa, varmrätt och efterrätt. Tyvärr märktes det på vågen när vi kom hem.Här är i varje fall utsikten från vår balkong. Inte illa!




När vi kom ner hade det säkert fallit två meter snö och under vår vecka kom det nästan en meter till. Vi hade dock några soliga dagar och då passade vi bla på att åka upp till Hintetux-glaciären på 3 200 meters höjd. Här känner man sig både ödmjuk för sin litenhet och alldeles hänförd.

Efter varje dags skidåkning så samlades vi vid bussen varvid busschaufförerna dukade fram det lilla after-ski bordet med både kall och varm dryck. Under den här vecka så åt vi alla kvällsmåltider med två andra familjer, varav den ena hade tonårsbarn som fann våra tonåringarna. Kul för ungarna! Jag fann de båda kvinnorna, Ann och Sabina, och tillsammans bildade vi "Heisse-chokolate-mit-rum und-schlagsahne-gesällschaft". Gissa om vi hade det trevligt!


En av dagarna tog vi tåget in till Mayerhofen för lite shopping och annat. Benen behövde vila och eftersom det var kraftigt snöfall så visste vi att skidåkningen inte skulle bli så bra (skyllde vi på i varje fall, det var mest för att vi hade ont i musklerna). Knäppa dottern hittade en massa utklädningsgrejer och kunde inte låta bli att prova. Skitungen är ursnygg i allt, till och med en vansinnesfärgad peruk!




Så här skönt kan man också ha det i backen. Dalen har en egen alldeles jättegod pils, den tar man en Landjägerkorv och en saltkringla till och sedan kan livet inte bli så mycket bättre.Nu gäller det att börja spara igen så att vi kan åka nästa år också, det är inte helt gratis att fara iväg fyra personer. Undrar hur många vi blir nästa gång, om man lyckas lura med sig sina tonåringar ett år till? Hoppas det, för det är ett himla gott sätt att semestra på!

1 kommentar:

  1. Å vad härligt! Tack för att du delade med dig!

    SvaraRadera